חוק היבוא, מאפשר לכל תושב לייבא לארץ כל מה שהוא רוצה, עם חריגות והפרדה בין יבוא אישי ליבוא מסחרי. בתחום היבוא האישי, ניתן לייבא מוצרים שאינם מיועדים למטרות מסחר ושיווק. בד"כ מתייחסים במושג יבוא אישי ליבוא חפצים אישיים ורכבים. כדי לוודא מה הנוהלים ליבוא אישי, רצוי לבדוק באתר המכס, על פי המוצר שרוצים לייבא ארצה.
ניתן לייבא מוצרים מכל מדינה, בין אם יבוא מסין, יבוא מאיטליה או מארה"ב. בעקרון, ניתן לייבא מכל מדינה אשר לישראל יש הסכם מסחר איתה. בארץ לא מאפשרים ביצוע מסחר עם מדינות אויב. כאשר בודקים באתר המכס את המוצרים, יש לבדוק כיצד המכס מסווג אותם. על פי הסיווג ופרטים נוספים, יקבע תשלום המס שתשלמו.
בנוסף לבדיקה באתר המכס, כדאי לבדוק גם את המידע הקיים באתר משרד התעשיה והמסחר. גם שם ישנם חריגים והוראות לגבי יבוא אישי ומידע רב הקשור לרשיונות יבוא, אישורים נדרשים ועוד נושאים חשובים. דוגמא לכך - כדי לבצע יבוא ממדינות מסויימות, כגון: לבנון, קמבודיה, סוריה ועוד – יש צורך ברשיונות מיוחדים, תלוי הקשרים הדיפלומטיים שיש למדינות עם ישראל.
יבוא רכב מחו"ל הוא משהו שתושבים ישראלים היו שמחים לעשות, אבל מה זה כולל בדיוק: להבדיל מרכישת רכב בארץ, תהליך היבוא מורכב הרבה יותר וצריך לדעת – בישראל מותר לייבא עד 2 רכבים מחו"ל ביבוא אישי. סביר להניח שאם אנחנו רוצים רכב משפחתי, נעדיף את הדרך הקלה יותר, של רכישה מסוכנות רכב מקומית.
במקרים אחרים, שבהם יש לנו רצון לרכוש רכב יוקרתי, מבלי לשלם את העמלות הנלוות שמציעים בארץ – עדיף לנו לבצע יבוא אישי. אבל ההחלטה לא מספיקה במקרה ואתם בוחרים לעשות את הכל לבד. רצוי לבדוק בכתובים מה התהליך, מה מותר ואסור. גם ביבוא אישי של רכב, יש נוהלים ותקנות.
יש צורך להצטייד ברשיון בתוקף, באישור של יבואן הרכב בארץ ועוד רשיונות וניירת, בהתאם לחוק.
בכל מקרה, אם אתם מרגישים שהטרחה גדולה או אין לכם את הזמן להתרוצץ בנתיבי הבירוקרטיה של יבוא רכב לארץ, גם לזה יש פתרון מקצועי. ניתן לפנות לחברה, אשר תחום ההתמחות שלה הוא יבוא ויצוא כדי שתוכלו לקבל ייעוץ ותמיכה ואף לשכור את שירותי החברה, כדי שהם ילוו אתכם באופן צמוד בדרך לרכישת רכב החלומות שלכם.