שילוח אווירי, מאפשר לנו לשלוח או לקבל מוצרים שונים ומטענים מרחבי העולם, בזמנים קצרים יחסית ובזמינות מירבית ואין זה משנה אם מדובר בסוחרים, אנשי עסקים או אתם מתכוננים לרילוקיישן במדינה אחרת. ההובלה מתבצעת במטוסי מטען מיוחדים, שמיועדים בדיוק למטרה זו.
אז מתי לבחור בהובלה אווירית:
לפני הכל, כדי להצדיק כלכלית משלוח של סחורה בדרך האוויר, צריך להבין שהובלה אווירית אינה זולה – אך מילת המפתח במקרה הזה היא זמן. טיסות למטרת שילוח והובלה יוצאות על בסיס יומי לארצות רבות בעולם, עם לוח זמנים מסודר ויעיל. כאשר מדברים על עלות, צריך לזכור כי מדובר בתעריפים אשר נקבעים ע"י יאט"א (חברות תעופה בינלאומיות) ויש גם תעריף מינימום, מה שאומר שאם המשקל של ההובלה הוא פחות מהמינימום, עדיין תשלמו את אותו הסכום. לכן, רצוי לבדוק עם החברה מה הוא משקל המינימום ואם זה אכן משתלם לכם.
אם אתם מבצעים רילוקיישן ובעצם החברה שלכם היא זו אשר דואגת לשינוע הריהוט והחפצים שלכם, סביר להניח שמפאת קוצר בזמן – הם יעדיפו לבצע הובלה אווירית.
במקרים אשר בהם יש להעביר סחורה בכמות או בגודל, שאינו ראוי להובלה בדרכי האוויר – שילוח ימי זו האפשרות שתאלצו לנצל. שילוח אווירי הוא בלתי אפשרי, כאשר יש לכם חומרים כימיים שונים להעביר, כגון תרופות או חומרים כימיים אחרים, לא תוכלו לנצל את השילוח האווירי. יש איסור להעברה של סחורה מסוג זה בשילוח אוויר.
אם מדובר במוצרי מזון – תנו עדיפות לשילוח בדרך האוויר, מכיוון שניתן יותר טוב לשלוט על הטמפרטורה, זאת למרות שגם כיום ישנם קונטיינרים מיוחדים, עם מערכת שליטה וויסות טמפרטורה. לעניין זה, יש לזכור כי הובלה ימית ארוכת שבועות בתנאי לחות לא מבוקרים – עלולה להזיק לחומרים או למוצרים שאתם מעבירים, לכן השתמשו באפשרות זו, רק אם אתם צריכים להעביר כמויות מאוד גדולות של מזון, אשר לא מתאימות בכמות להובלה אווירת.
אם אתם זקוקים למשל להעביר רכב, ריהוט, או מוצרים בכמות גדולה מאוד, אשר מצריכים הובלה בקונטיינר – ההובלה הימית הארוכה והאיטית יותר, תתאים לכם. רוב המשלוחים למטרות מסחיות כבדות, כמו למשל יבוא מסין של רכבים, מגיעים כמובן בדרכי הים.
ברור שאם אתם בוחרים בהובלה ימית, אשר נמשכת שבועות, כדאי לכם לבצע את התכנון המדוקדק של לוח הזמנים הרבה לפני תאריך היעד של הגעת הסחורה למדינת היעד.